neděle 15. listopadu 2015

06 - Výlet do Penhy

Objevujeme místní MHD. A aby to mělo nějaký smysl dali jsme si za cíl Penhu. Místní vodopády ukryté v takovém polopralese. Píšu polo, protože k nim vedla cesta.

Co se týká busů jezdí tady poměrně často. Zastavují na zastávkách, ale co je důležité i mimo ně. Stačí mávat dlaní dolů. Když na ně uděláte náš klasický palec, tak vám to palcem oplatí, že jste cool a jedou dál. Platí se buď přímo řidiči, když vystupuje  (platí v menších městech), a nebo v těch větších městech za řidičem sedí pán/í a ta vás zkasíruje a projdete turniketem, což u jedoucího busu ....no nejedna kustka nezůstala naražená. Stejně tak, lze vystoupit kdekoli. Pro informování o výstupu z busu slouží šňůra natažena podél celého busu.
Penha - krásná příroda a zrovna i mrholí, takže atmosféra deštného pralesa dokonalá. Všechno je mokré a oslizlé, což má své kouzlo ovšem do chvíle, než dojdeme k "mokrému a oslizlému" dřevem pobitému lanovému mostu. Ale co by člověk pro foto neudělal.
Ještě sjet po zadku holou skálu a to doslova. Vašíkovi domorodci  řekli, že je to "tobogán", tak měl potřebu to zkusit. My ostatní jsme toho pocitu nenabyli a tak jsme jen fotili.
Hostel: 40R$os
Jízdenka na vodopády: 4R$/os
Jízdenka zpět: 3R$/OS
Palacinky:8R$OS
Nákup samoska pro 4 lidí večeře: 47R$
Jízdenky Parati-Rio de J. : 66R$/os

Žádné komentáře:

Okomentovat