neděle 15. listopadu 2015

07 - Příjezd do Ria de Janeira

Odjezd ve dvě v noci z Parrati připomínal seriál Walking Dead. Akorát hlavní hrdinové jsme byli my. Byli jsme fakt vděční za super luxusní bus s lůžkovou úpravou. Rio de Janeiro cílová stanice. Dorazili jsme na hostel po pěti hodinách cesty kolem deváté. Check in jsme mohli udělat až ve dvě. Co teď? Řekne nám to Ježíš?

Bylo rozhodnuto, jdeme na Ježíše. Nápad super. Vašík zjistil podrobnosti, Jindra vyladil mapy a jeli jsme. Teplota venku rovných 40 stupňů. Takže ideální čas jed na kopec:-) (je v tom cítit ironie, doufám)
Když dorazite na místo, je tam spousta taxikářů, co vám tvrdí, že to jede až za dvě hodiny a nabídnou vám svezení za neskutečné prachy.
Buďte  škrti jako my a kupte si lístek, který sice jede až za hodinu, ale když půjdete kousek do kopce (kam paradoxně ve 40 stupních nikdo nešel) narazíte na luxusní jídelnu, kde si naberete jídlo formou bufetu, oni vám ho zváží a krásně se  najíte za výborný peníze.
Krásně nám to vyšlo na hodinu. Pak následoval Ježíš. Místo je to krásné, ale těch lidí, Bože těch lidí. Proč jsi jich tam povolal tolik?
No shrnu to. Nedalo se tam hnout. Kluci byli smutní, že se tam nedá moc fotit, protože Ježíš měl slunce nad hlavou. Ale narazili jsme na československou skupinku lidiček, tak to náladu zvedlo.
Ceny:
Jízdenka na Ježíše 4,15/os
Vstupenka: 68/os 
Oběd: 25/os (včetně pití)
Ubytování hostel- typu dorm.(9 lidi na pokoji): 1noc 55/OS, pak ty další 45/os
Ceny nutno násobit 7, kurz je sice cca 6,15, ale při výběru z bankomatů vás to stáhne na poplatkach o 20/za výběr.

1 komentář: