čtvrtek 26. listopadu 2015

26 - Argentinská strana vodopádů Iguace

Argentinská strana vodopádů nám dala trochu zabrat. Otázka jet či nejet, dámě to sami nebo si to koupíme přes hostel? Trošku nás odrazovala cena zájezdu 160R$/os bez jídla. A pak fakt, že budeme muset vybrat peníze v argentinské měně, protože neberou karty.

Dali jsme tomu volný průchod.  Průvodci dáváme ultimátní čas návratu 17:00 a pokud se stíháme vrátit v pět (v 19:00 nám jede bus do Sao Paula), tak jsme jeho. Chvili nás lakuje, ale jedem.
Zpětně si myslím, že jet to na vlastní pěst je blbina. Ano měl z nás nějakou provizi, ale sami bysme to dali o delším čase a rozhodne né levněji nebo pohodlněji. Každopádně jestli se tak rozhodnete, je tam směnárna peněz.
Kdo neviděl obě části vodopádů, jako by tam nebyl. To se píše v průvodci a mají pravdu. Jedno bez druhého není kompletní. Argentinská část je víc adventure. Všechno se odehrává pěšky až na nejdelší úsek s vláčkem. Máte možnost více nasát atmosféru pralesa a na vodopády máte šanci koukat více z nadhledu. Jak voda odtéká po skále dolů. Brazilská část je více monumentálnejší, uhlazená, ale chybí ji ta surovost divoké přírody. Spolu tvoří skvělý pár.
Jedno místo na argentinské straně vám bezesporu vezme dech. Sám název napovídá, že to bude něco fenomenálního. ĎÁBLŮV CHŘTÁN
Fakta:
Zájezd: 160R$/os
Oběd (hranolky s  kečupem, pití): 20R$ vše je tam strašně drahé
Taxi na centrální bus: 19R$
Večeře v sámošce: houska se sýrem, salam 6R$/os

Žádné komentáře:

Okomentovat