úterý 24. listopadu 2015

22 - Dechberoucí Iguacu

Po 16 hodinové jízdě busem + 3 hodiny zpoždění, jelikož celou noc lilo, se dostáváme na místo. Foz Do Iguacu cílová stanice. Ještě jedna jízda busem a jsme na místě hostelu. Bambu hostel cena za lůžko se snidaní, krásných 45R$/OS. 

Fláknem krosny do rohu a jdeme busem 120 rovnou směr Iguacu. Není čas na zahálku.
Vstup na vodopády 56,30R$, což není úplně málo.
Vodopády jsem si nastudovala na google maps. Ale to, co uvidíte na živo. Naprostá, ale naprostá senzace!!! Nejenom, že je to skvěle připravené, co se týče trasy prohlídky, ale ta přírodní scenérie!!! Krásně udělána trasa vám umožní jít i do centra vodopádů. Kdy jste obklopeni vodou. Z jedné strany masa vody přitéká. A vy stojíte přesně na lomu. A pod vámi vodopád odtéká. Ta síla je  neuvěřitelná, strašný hluk, všude okolo vás se valí toky vody a vy jste kompletně mokří až na spoďáry.
Je to takový wau stav. To si nejde představit, ani ty fotky, ač jsou krásné neodpovídají realitě. Tady si uvědomíte, jak je člověk malinký. Úplné nic. Příroda nás na sobě nechává parazitovat a asi ji nevadíme, protože kdyby jo, tak nemáme šanci.
Na cestě zpět nás jdou vyprovodit nosálové, kteří očekávají nějakou dobrotu. Dbáme pokynů nekrmit zvířata. Nasedáme do busů, kteří vás přivezou i odvezou, protože areál je opravdu veliký.
Bus 120 akorát jede zpět, jsme fakt klikaři.
Jsem nadšená objevili jsme NÁŠ obchodák. Tak je jasné, kde koupíme dnešní večeři. :-)
Fakta:
Jizdenka z busu k hostelu: 3,10R$/OS
Hostel Bambu: 45R$/OS
Jízdenka k vodopádům: 3,10R$/os
Vsupenka: 56,30R$/OS
Jízdenka zpět: 3,10/OS
Večeře: 12R$/os

Žádné komentáře:

Okomentovat