pondělí 23. listopadu 2015

19 - Iguatzu jdeme ti naproti

Poslední procházka při pobřeží oceánu. Zakoupení, jak jinak než surfařského trička a jde se na oběd.
Všimli jsme si totiž kantýny. Tu už bohužel večer nestíháme, ale teď je 12:00, takže máme šanci. Ono ty kantýny, jsou vůbec nejlepší volba. Můžete si vybrat cokoliv a platíte jenom váhu a nápoj. Což je optimální řešení, protože každý má jiné chutě. 

Kantýna nezklamala a odcházíme spokojeni za přijatelný peníz.
Teď se musíme dostat na terminál autobusů. Jelikož je neděle, tak jsme byli upozorněni, že máme rozhodne vyrazit dřív, protože bývají veliké zácpy. Což se bohužel potvrzuje. Přála bych vám zažít narvaný bus, jak se v serpentnách prudce do kopce (45stupňů),  přesně v tom kolínku zatáčky rozjíždí.
Něco tu smrdi, že by spojka?
Každopádně jsme dojeli o dvě hodiny dřív. Neděle v Brazílii má druhé negativum. Nejsou otevřené absolutně žádné krámy, což je super, když vám dojde voda. Ale my stateční batůžkáři hnáni vidinou kávy, se nenecháme odradit a v 28stupnich s 20 kg se vydáváme hledat kavárnu. Začínám  být i vtipná, což vykazuje naprosto jasné známky absťáku!!! Chápete to, jsem v zemi, která je hlavním vývozcem kávy a najít kvalitní kafe je boj, kdo z koho.
Závěr? Po hodině hledání se vracíme na terminál, kde je otevřený fast food krámek. Koupíme si něco jako  linecké plněné kuřetem a kávu z automatu, z které by jeden zabrečel.
Teď sedíme v busu a čeká nás 16ti hodinová jízda s jedním přestupem do Iguatzu. Má to jednu velkou výhodu ušetříme za ubytování, ale nevím nevím, v jakém stavu dojedeme. Je tu tak 18 stupňů a jsme zvyklí na 28, takže už mám mikinu a přes nohy šátek. Dle hesla vždy připraven jsme si vzali na palubu spacák. Což ovšem doporučuji všem cestovatelům, kteří se chystají přejíždět busem, protože tady platí heslo, že čím víc luxusní, tím víc klimatizovaný.
Fakta:
Tričko: 15R$
Oběd (bufet): 22R$/OS
Jizdenka z Florianopolis - Iguacu (společnost Catarinense): 59,40R$/OS
Svacina: 15R$/OS
Voda 0,5l: 4R$/OS
Večeře motorest: 15R$/os

Žádné komentáře:

Okomentovat