čtvrtek 26. listopadu 2015

25 - Žrádlo jako bejk!!!

Elektrárna sice ukojila duši, ale co žaludek. Máme hlad! Představa, že by to měla být mortadela, nikdy!! Vašík pořad mluví, že si dá v Argentině steak, ovšem to nám nevychází.
Cestou zpátky procházíme kolem Churrascaria, což znamená gril bar. Jednomyslně odhlasováno, jdeme grilovat.
Restaurace vypadá poněkud honosně, avšak zeje prázdnotou. Přivítá nás anglicky hovořící číšník a vysvětluje, že je to ve stylu all you can eat. Jsme nadšení. Oni také, to ještě netuší, že vítají čtyři vyhladlé krky.
Předskokanem této show je samoobslužný zeleninový, sladký a omáčko-přílohový  bufet.
Vyhodnotíme situaci tak, že si nandáme salát na dobré zažití, aby to mělo drive. Přílohu netřeba - nos to chlapče sem!!!
Číšník přichází a jako startér nese na metrovém rožni napichaný rumpsteak. Odchází s prázdnou vidlicí. Následují grilovaná žebra, ribsteak, vepřový bok, kuřecí maso obalené slaninou, rare steak, row steak, křepelky, grilovana kuřecí srdicka. Teda maso moc nejim, ale tohle je žrádlo!
Po půl hodině začínáme vykazovat jisté známky únavy. Ale pod heslem: " Toho bohdá nebude, aby Čech od stolu utíkal " se hrdě usmívám na další rumpsteak. Číšník pochopil a přináší na podporu trávení grilovaný ananas. Mimochodem lahůdka!!!
Posílení ananasem a douškem piva, začíná druhé kolo. Musíme zpomalit. Už jsme vybíravější a dáváme si záležet, jaká lahůdka nakrmí naše chuťové pohárky. Jíme a jíme a jíme.
Teď už začíná být lehce opocen i číšník.  Nevím proč, teda asi vím. Vyměňují nám našeho sympatickeho anglicky hovořícího číšníka za neohrabaného klučinu, který angličtině moc neholduje.
Já odpadám pánové, je to na vás. Kluci ještě statečně bojují posíleni představou "lahodné" Mortadely, ale zachvili odpadají i oni.
Těžce odfukujeme, poslední zbytek síly padne na sladký bufet. Neodpustím si alespoň jednu lžíci na ochutnání.
Když jdu platit,  prochazím kolem kuchyně a vydím kuchaře, jak celý říčný napichuje maso na vidlice. Slovani zasadili hlubokou ránu!

Žádné komentáře:

Okomentovat