pondělí 16. listopadu 2015

10 - Ceny

V Brazílii se platí brazilským realem. Kurz z korun na R$ se v roce 2015 pohybuje cca 6,62 kč za 1R$. Z čehož jasně vyplývá, že tu bude dráž. Pokusim se to přiblížit. 

Výběry z bankomatů jsou obecně trochu oříšek. Je jich tu strašně moc a ne všechny berou VISA kartu. S MASTER cart jsme problém neměli. Akorát je hloupé, že zrovna tyto bankomaty, co neberou VISA jsou na letišti u příletu. Takže ideálně mít obě karty s sebou. Počítat s tím, že některé bankomaty jsou jen v portugalštině. A pak každý bankomat vám vezme o 20R/za výběr víc. Takže ceny násobíme 7 abysme se přiblížili naší měně.
Výhoda je, že se tu dá dost věcí platit kartou, takže zas tak moc nevybírame.
Ceny za jídlo v průměru stojí kolem 30/OS.
My se to snažíme tlačit hodně dolů, takže jsme se dostali na průměr 15os. Níž už se to asi nedá, protože když si v sámošce koupíme večeři pro 4 osoby, tak platíme kolem 55 za nákup.
Vyfotila jsem ceny na Homoli (modrá tabule),   ceny běžně na ulici(bíla tabule)a ceny v motorestech (zelená tab.) Posuďte sami.
Největší položkou krom vstupu na určité atrakce je doprava. Jízdenky na metro stojí 3,70R$/os, busy cca 4,30/os. A pak ty dálkové zatím vycházely cca na 65/OS to se samozřejmě odvíjí od vzdálenosti, kam chcete jet.
Pivo: hostel 4R$ - město 8R$ (500ml)
Capirinha: hostel 9R$ - město 12R$ (místní koktejl)
Voda: obchodák 1,89R$ - město 4R$



Žádné komentáře:

Okomentovat