pátek 20. listopadu 2015

16 - Florianopolis

Mám absolutně jasnou představu, o řádně naklepaném řízku. Cesta z letiště mi totiž připomínala ne cestu po silnici,  ale po tankodromu. Takže nejenom, že jsme byli řádně uležení, ale i naklepaní. 
Ne že by silnice byla tak hrozná, ale pán řidič, používal jen kombinaci brzda - plyn. A nutno podotknout, že místní mají zálibu v příčných prazich a rozhodne se je neboji pouzit. Mám pocit, že před práhy použít brzdu, by byla potupa.

Florianopolis je centrum pro surfaře, protože se tu najdou vlny jak pro začátečníky, tak pro nejdrsnější kluky a holky. Na doporučení holčiny z busu se jdeme ubytovat do hostelu jejího kamaráda. Už z venku vypadá nevalně, ale je noc a všichni jsme utahaní.
"Musíme vás rozdělit na kluky a holky, nemáme sdilený pokoj volný". Jásám nad představou, že nebudu jednu noc poslouchat Kubikovo odchrupovaní. Vasika se jala lehká panika, i když spí jen přes zeď.
Jsme tam tři. A dámy prominou, ale ta třetí chrápe jako prase!!! Něco jako když přistává za větru vrtulník a do toho pilot vykřikuje hrdelní zvuky.
Ráno měníme hostel typu DS (dodělej si sám) a dle průvodce nacházíme krásný hostel Bacpeckers. Pravda tady zase sprchy vypadají jako sprchy campingového typu, ale čisté.
Uf jsem se nějak rozepsala o ubytování, ale to abyste získali i jiný úhel pohledu. Komáry nekomentuji raději vůbec.
V novém hostelu se akorát chystá track na pláž přes nějaký kopec. "Hard track": říká průvodkyně, vybavení vodou a kvalitní obuví nasedáme do mikrobusu. Koukám na ostatní. Mají na nohách žabky a jsou bez vody. ???WTF
Cesta jungli je celkem náročnější, ale nic dramatického. Ovšem žabkáči "bez vody" (tu už koupili) se docela trápí. Z hodinového tracku je výlet na celý den.
Fakta:
Ubytování (1hostel): 40R$/OS
Ubytování Bacpakers: 40R$/OS
Výlet: 35R$/ OS
Voda (1,5l): 3R$
Juice z třtiny: 5R$
Sváča (Juice + sušenky): průměr 13R$/OS
Večeře (tousty, sýr, mortadela): 15R$/OS
2 večeře hamburger (už to nemůžeme ani vidět) 23R$/OS včetně piva (pivo 0,7l -10R$)

Žádné komentáře:

Okomentovat