čtvrtek 12. listopadu 2015

02 - Cesta Sao Paolo - Parati

Tak dálkové autobusy jsou jedním slovem LUXUSNÍ!!! Sedačky jsou opravdu pohodlné a mají takové to udělátko na nohy, přidělané na protější sedačce, které si sklopíte a můžete natáhnout nohy. Mazec!!! Opěrka jde taky téměř narovnat, takže "polojizda-poloklus":-) Klimatizace prijemnych 20 stupnu. Jsem nadšená!!!

Ovšem  mé nadšení opadává, když autobus zastavuje na dálnici. Po chvíli se dozvídáme, že odstřelovali kus silnice a bude trvat 2 hodiny, než to uklidí a dálnice bude průjezdná. No neposral by se z toho jeden. My teda klidně můžeme, naš bus je i na toto připraven, ale stejně.
Nálada v buse značně upadá, už jen z toho důvodu, že dochází voda a klimatizace nestíhá chladit. Po hodině se vydávame s Vašíkem protáhnout ven. Dělám takové jednoduché pozice z jógy. Což značně zaujme opodál stojící postarší paní, která se ke mne přidává a za chvíli dosáhne s narovnanými koleny na zem, což potleskem stvrdí další pasažéři autobusu. Dáváme se do řeči, ruce nohy. Přichází chlapec a naznačuje, že kousek dál jdou koupit pomeranče. Úkol zní jasně, nesmí odjet za žádnou cenu. Jdem se tomu podívat na zoubek.
Pomeranče máme a dokonce zadarmo. Posilnění naším nadšením si pro jdou i ostatní a vzniká naprosto absurdní situace. Pomerančová párty v koloně na dálnici!!! A zde přichází naprosto zásadní okamžik. Kubík vytahuje starou dobrou českou rybičku. A jde to samo.
Nálada se zase zvedá, je fakt sranda.  Kolona se pohnula a vyrážíme!!! Vtipné je, že jsme vyrazili ve 12:15 abychom přijeli dřív a stihli sehnat rozumné ubytování. Takže z původních 5 hodin jízdy je 8. A už je tma. A já se ptám: Kde budeme spát???
Fakta: 
Cesta Sao Paulo-Parati: 59Ros (jízda přes noc,uušetřeno za ubytování)

1 komentář:

  1. Super čtení. Zdá se, že cesta bude jedna velká párty a určitě nejen pomerančová. Nezapomeňte taky ochutnat tu pravou brazilskou Caipirinhu ;-)

    OdpovědětVymazat