úterý 17. listopadu 2015

11 - Homole nás nedostane, jedeme dál.

Času málo, památek moc!!! Cestování po Riu si usnadňujeme metrem, které je tu vymakané a cenově se pohybuje kolem 4R$. Vstupujeme z metra s cílem kouknout se na divadlo, bohužel budova je celá zasíťovaná, takže z toho není nic.

V blízkosti se ještě nachází vyadukt a kostel ve tvaru vulkánu.
Pohybujeme se v ne úplně komfortní části. Je to tu podstatně více špinavé a bezdomovců přibylo. Chtěli jsme si blíže prohlédnout vyadukt, protože popravdě si nejsme jisti jeho pravou funkci, ovšem pod každým obloukem bydlí jeden bezdomovec, tak je nebudeme moc dráždit a raději jdeme ke kostelu.
No nebudu tvrdit, že je to kdejaká krása, z venku to vypadá jako stará marťanská raketa, či protiatomový kryt. Ale vevnitř to své kouzlo má a je to zajímavě řešené.
Vetřelec se ozval, máme hlad. Vydáváme se lovit nějakou ňaminu. Cestou mezi mrakodrapy narážíme na  kostelík. Působí tam, jako kdyby tam vůbec nepatřil. Každopádně se vydávame na průzkum a provází nás asi kostelník či farář. Nerozumíme si, ale nabídla jsem mu Hašlerku. Je můj!!! Ukazuje nám i "muzeum" pod kostelem. Když odcházíme, tak kluky objímá a já dostávám pusu na tvář. Je opravdu moc milý a  radí nám, kam se najíst. Přidá si Vasika na FB a vyrážíme.
Jak říkám, je to v této části trochu Brooklyn. A když zahýbáme za roh, tak ten pohled bych vám přála vidět.
Náměstí a podél celé jedné strany čtverce sedí asi tak 30 černochů. Dovedete si představit ten údiv nás všech. Kluci na me ať jdu mezi ně a napříli se. Srandysti. Ale věřím, ze by vyhráli:-). Později jsme vypozorovali, že je to bus zastávka. Nutno dodat, že pocit ohrožení mám tady daleko menší než v Plzni, ono ani tady o nic neslo, ale nikdy nevíte:-)
Fakta:
Metro:4R$/OS
ubytování: 35/OS
jízdenky Petropilis: 50R$/os 
Obed: 25R$/os

Žádné komentáře:

Okomentovat