čtvrtek 19. listopadu 2015

15 - Copacabana

Tak jsem si právě zařídila solidní výplach dutin. Copacabana horko a žár. To sice jo, ale už tam Helena nezpiva, že jsou tu vlny jako prasátko. Krásná dlouhá pláž lemována hotely s výhledem na Homoli. Chodí tady hodně místní kluci a nabízejí šátky, plavky, brýle, drinky, co se dá, dokonce není problém (hašiš, krek, ...) 

Nejsou nijak otravni, ba naopak milí. Pokecají a ani nemusíte nic koupit :-), ted myslím suvenýry.  V Turecku, Tunisku, Maroku, Egyptě nám vždycky dalo dost práce je setřást a tady řekneme ne děkuji a je klid.     
Na druhé pláží, kam jsme procházkou přešli, nás holčina upozorňuje ať si dáme pozor na foťáky. Je fakt, že se tu pohybuje víc policejních aut. No nic stejně je čas vyrazit zpátky do hostelu, jelikož máme objednané taxi na letiště. Sprcha, balíme a jedem.    
Na letišti mě trochu zaráží, že byť jsou to vnitrostátní lety, holčina na přepážce letecké společnosti neumí anglicky. Pořádně jsme se domluvili, až u odbavení.
Letenku jsme koupili směr Rio - Sao Paulo a tam přestup směr Florianopolis.
Oba lety luxusní v každém svačinka (houska s rozpečeným sýrem) a nápoj. K dispozici zásuvka na dobíjení a monitor s dotykovým displayem. Vzhledem k tomu, že každý let trval hodinu, tak nadstandardní služby.
Fakta:
Taxi na letiště z Copacabana: 110R$
Bus Florianopolis: 2xpřestup 10R$
(Letenka: 380R$)

Žádné komentáře:

Okomentovat